Plakát
2018. március 1.

Az én XX. századom

(12) My Twentieth Century 1989 99 perc
Rendező:
  • Enyedi Ildikó
Főszereplők:
  • Andorai Péter
  • Paulus Manker
  • Dorota Segda
  • Oleg Yankovskiy
  • Czvetkó Sándor

A drámai és komikus elemeket vegyítő, szimbolikus történetben a XX. század szilveszterén két ikerlány, az anarchista Lili és a léha erkölcsű luxusnő, Dóra, valamint az őket egységként szerető Z. úr egyszerre érnek az Orient expresszen a magyar országhatárra. Edison találmányainak igézetében pergő történetük speciális „boldogságkutatás”, a „tömeggyilkos század” visszaperlése az állandóan változó világ, a létezés csodájától. Tarkovszkij csodálatos színésze, Oleg Jankovszkij egy fiatal lengyel színésznővel, Dorotha Segdával alkotott felejthetetlen kettőst.

Enyedi Ildikó Cannes-ban a Legjobb első filmnek járó Arany Kamera díjával elismert, trendekbe nem illeszthető, ironikus "fényfilmje" 2018. március 1-től rövid ideig újra mozivásznon látható, a Magyar Nemzeti Filmalap, a Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Pannonia entertainment együttműködésében. A digitálisan restaurált filmklasszikus a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál "Classics" szekciójában mutatkozik be, majd a 4. Magyar Filmhét egyik kiemelt bemutatója lesz.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.; illetve a gyártó(k): Mafilm [hu]; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (5)

Moziműsor