Plakát
2018. február 1.

Fantomszál

(12) Phantom Thread 2017 130 perc
Rendező:
  • Paul Thomas Anderson
Főszereplők:
  • Sue Clark
  • Daniel Day-Lewis
  • Vicky Krieps
  • Lesley Manville
  • Julie Vollono

A csillogó 50-es években, a háború utáni Londonban Reynold Woodcock, a híres szabó (Daniel Day-Lewis) és nővére, Cyril (Lesley Manville) a brit divatvilág központi figurái: ők öltöztetik a királyi családot, a filmsztárokat, az örökösnőket, a felső tízezer tagjait, az első bálozókat és a rutinos dámákat a Woodcock Ház sajátos stílusában. Nők jönnek és mennek Woodcock életében, akik ihletet és társaságot biztosítanak a megrögzött agglegénynek, míg össze nem találkozik egy fiatal, magabiztos nővel, Almával (Vicky Krieps), aki hamarosan az élete állandó részévé válik, mint múzsa és szerető. Reynold eddig pontosan megtervezett és mintaszerűre szabott életét szép lassan szétzilálja a szerelem…

Paul Thomas Anderson legújabb filmje lenyűgöző képet fest a kreativitás új útjait felfedező művészről és az ő világát mozgásban tartó nőkről. A rendezőnek ez a második közös munkája Daniel Day-Lewisszal, akinek viszont a hírek szerint ez lesz az utolsó filmje.

Forgalmazó: UIP-Duna Film
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: UIP-Duna Film; illetve a gyártó(k): Annapurna Pictures, Ghoulardi Film Company, Perfect World Pictures; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (7)

Moziműsor