Plakát
2018. január 25.

A hentes, a kurva és a félszemű

(18) The Butcher, the Whore and the One-Eyed Man 2017 105 perc
Rendező:
  • Szász János
Főszereplők:
  • Andorai Péter
  • Börcsök Enikő
  • Gryllus Dorka
  • Hegedűs D. Géza
  • Nagy Zsolt

A jómódú HENTES kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett FÉLSZEMŰ csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten KURVA volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje.

Szász János új filmjének forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte. A hentes, a kurva és a félszemű operatőre Máthé Tibor volt, aki korábban már együtt dolgozott Szásszal a Woyzeck és a Witman fiúk című nagy sikerű alkotásokon.

Forgalmazó: Prorom Entertainment Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Prorom Entertainment Kft.; illetve a gyártó(k): ; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Videók, filmrészletek (1)


Képek (5)

Moziműsor