Plakát
2017. november 30.

Kutyák

(16) Câini / Dogs 2016 104 perc
Rendező:
  • Bogdan Mirica
Főszereplők:
  • Dragos Bucur
  • Costel Cascaval
  • Vlad Ivanov
  • Gheorghe Visu
  • Raluca Aprodu

Roman jelentős területet örököl nagyapjától a fővárostól messze, a határ mentén. Azzal a szándékkal érkezik a kietlen vidékre, hogy jó áron, gyorsan túladjon a földeken, azonban hamar rájön, hogy a nagyapja gyakorlatilag egy helyi bűnbáró volt, aki számos, kétes üzletet vezetett. A bizniszt az öreg halála után volt beosztottjai vették át, akiknek nem akaródzik feladni a jól menő, ámde illegális tevékenységet, s amelynek a messziről jött férfi az útjába állhat. Mindeközben egy helyi rendőr megszállottan igyekszik börtönbe juttatni a bűnözőket, ám fanatizmusa önmagában még nem elegendő az igazságszolgáltatáshoz egy olyan vidéken, ahol a bűn és bűnhődés relatív fogalmak.

„A mai napig léteznek Romániában olyan helyek – mindenki által elfeledett rurális vidékek – ahol a törvény csupán távoli és absztrakt fogalom.”
(Bogdan Mirică, rendező)

A filmet Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban mutatták be, ahol a filmkritikusok részesítették elismerésben, de díjazták a TIFF-en, a Szarajevói Filmfesztiválon és a Gopo Gálán is.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): 42 Km Film, EZ Films; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (7)

Moziműsor