Plakát
2017. december 7.

A nőkért

(16) Die göttliche Ordnung / The Divine Order 2017 96 perc
Rendező:
  • Petra Biondina Volpe
Főszereplők:
  • Rachel Braunschweig
  • Sibylle Brunner
  • Marie Leuenberger
  • Maximilian Simonischek
  • Therese Affolter

Svájc, 1971: Nora fiatal háztartásbeli feleség, visszahúzódó, csöndes jellem. Férjével és két gyermekével egy kis faluban élik békés, nyugodt életüket. Itt szinte semmi sem érezhető a társadalmi mozgalmakból és azok következményeiből, melyek néhány éve indultak a nagyvárosokban. Egy nap azonban minden megváltozik, és fenekestül felfordul a fiatal nő, és vele együtt az egész közösség élete is: Nora beáll egy női mozgalomba és nyilvánosan kampányolni kezd a nők szavazati jogáért.


A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület 1994-ben jött létre. Az Egyesület célja, hogy fellépjen a nők és a gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal szemben; tevékenysége egyéni, közösségi és társadalmi szinten folyik.

Nézd meg a Nőkért című filmet február 2-án, 19.00 órától a Cinema City Alleeban, most minden megvásárolt mozijeggyel támogatod a NANE munkáját!

Az Egyesület önkéntesei telefonos segítségnyújtást, tájékoztatást végeznek egyéni szinten, míg közösségi szinten különböző célcsoportú képzéseket és ifjúsági foglalkozásokat tartanak, valamint szakmai és önsegítő csoportokat indítanak. Társadalmi jelentőségű az Egyesület könyvkiadó tevékenysége, amely a párkapcsolati erőszakra – az egyéni aspektusokon túl – mint társadalmi problémára hívja fel a figyelmet. Ezt a törekvést az egész évben szervezett figyelemfelhívó akciók, a folyamatos lobbizó és monitorozó tevékenység egészíti ki.

Az Egyesület állami támogatás nélkül, pályázati támogatásokból, adományokból és az 1%-os adó felajánlásokból tartja fönn magát.

Forgalmazó: ADS Service Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: ADS Service Kft.; illetve a gyártó(k): Zodiac Pictures International, Zodiac Pictures; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (12)

Moziműsor