.

A varázsfuvola (2003)

(The Magic Flute) brit romantikus zenés fantasy

Rövid tartalom:

Mozart fantasztikus daljátéka, A varázsfuvola David McVicar parádés rendezésében John Macfarlane pompás díszletei közt elevenedik meg a londoni Covent Gardenben műsködő Royal Opera House színpadján.Tamino herceg megfogadja az Éj királynőjének, hogy felszabadítja lányát, Paminát Sarastro varázsha...
Rendező: Sue Judd, David McVicar,
Főszereplők: Will Hartmann, Dorothea Röschmann, Diana Damrau, Franz-Josef Selig,

A varázsfuvola (2003)

The Magic Flute

Információk

Tartalom:

Mozart fantasztikus daljátéka, A varázsfuvola David McVicar parádés rendezésében John Macfarlane pompás díszletei közt elevenedik meg a londoni Covent Gardenben műsködő Royal Opera House színpadján.

Tamino herceg megfogadja az Éj királynőjének, hogy felszabadítja lányát, Paminát Sarastro varázshatalma alól. El is indul a hercegnő keresésére, társa a madarász Papageno... de rá kell jönnie, nem minden az, aminek látszik.

David McVicar hagyománytisztelő rendezése egyszerre ragadja meg Mozart művének komoly és komikus voltát. A nézőket egy olyan mesebirodalomba kíséri, amely telis-tele táncoló állatokkal, repülő szerkezetekkel és valószerűtlenül csillagos égbolttal. A háttér gazdagsága jól illeszkedik Mozart librettóának sokrétűségéhez: az Éj királynőjének csillogó kolaratúra szoprán áriáitól Tamino és Pamina lírai szerelmi kettősein át Papageno szívélyes népdal-utánzataiig.

Azon túl, hogy A varázsfuvola komédia, erőteljesen megjelenik benne Mozart mély spirituális meggyőződése is: a felvilágosodás szellemisége, a tudásvágy és az erényes életre való törekvés áll ezen elbűvölő mese középpontjában. A varázsfuvola azonnal rabul ejtette korának közönségét. Mozart feltételezhetően legfőbb vetélytársa, Salieri "operone"-nak, azaz nagy, jelentős, nagyszabású operának nevezte.

Forgalmazó:
Pannonia Entertainment Ltd.
Megjelenés:
Linkek:


Stáblista

Rendezők:
  • Sue Judd
  • David McVicar
Szereplők:
  • Will Hartmann
  • Dorothea Röschmann
  • Diana Damrau
  • Franz-Josef Selig
Író:


Hozzászólások