Plakát
2017. június 8.

Jonas Kaufmann: Az én Itáliám

(12) Jonas Kaufmann: Az én Itáliám 2017 90 perc

Nincs még egy olyan hely a világon, mint Olaszország: az itáliai életérzést a napsütés, a tenger sós íze, a citrusok és a kávé illata, a csábító pillantások és a szenvedélyes, semmihez sem fogható dallamok teszik felejthetetlenné. Ezt az hangulatot örökíti meg Az én Itáliám című, személyes hangvételű koncertfilm, amelyben a világhírű tenor operacsillag, Jonas Kaufmann rója le tiszteletét az olasz kultúra előtt - a színpadon és azon kívül egyaránt.

Kaufmann 2016 nyarán a torinó Carignano Színházban, Itália egyik legrégebbi, 1752-ben alapított színházában adott koncertet - itt debütált többek között a felejthetetlen karmester, Arturo Toscanini is - , ám ezúttal nem Puccini és Verdi áriáiból válogatott, hanem a legnépszerűbb, hagyományos olasz dalokból, köztük Enrico Caruso és Lucio Dalla slágereiból állította össze műsorát. Az operacsillagot az Orchestra Sinfonica Nazionalle della RAI zenekar kísérte Jochen Rieder karmester vezetésével, a koncerten olyan közismert dallamok csendültek fel, mint a "Parla piú piano" (A keresztapa főcímdala), a "Torna a Surriento", a "Cor'ngrato", a "Mattinata", a "Caruso" vagy az "Il Canto". Az estről készült koncertfilmet "road movie" hangulatú rövid riportok színesítik, amelyekben Kaufmann vall különleges kapcsolatáról az olasz nyelvvel, életérzéssel és természetesen az olasz zenével. Emellett, mintegy ráadásként, a mozifilm részét képezik Kaufmann korábbi nagy sikerű Puccini-estjének legnépszerűbb áriái is, köztük a Nessun Dorma, amelyet a milánói Scalában rögzítettek 2015 nyarán.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.; illetve a gyártó(k): ; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Moziműsor