Plakát
2017. március 9.

A szerelem története

(12) The History of Love 2016 134 perc
Rendező:
  • Radu Mihaileanu
Főszereplők:
  • Gemma Arterton
  • Elliott Gould
  • Derek Jacobi
  • Sophie Nélisse
  • William Ainscough

Egy rég elveszettnek hitt könyv titokzatos módon előkerül, és összeköti egy fiát kereső idős férfi és egy, az anyja magányára megoldást kereső fiatal lány életét. A férfi soha nem tudta kiheverni élete nagy szerelmének, Almának az elvesztését, akiről A szerelem története címmel regényt is írt. A második világháborút túlélő könyv számos szerelmet segített elő, valamint főhőséről kapta az a tizenéves lány a nevét, aki szeretné kideríteni névadóját, miközben új férjet is igyekszik találni egyedülálló édesanyjának. A férfi és a lány is válaszokat keres, és talál egy, három generációt, hat évtizedet és több kontinenst átívelő szerelem történetében.

A szerelem története Nicole Krauss azonos című nemzetközi bestsellerének adaptációja. Radu Mihaileanu filmjének főszerepében olyan ismert színészek láthatók, mint Gemma Arterton (Kiéhezettek, A Quantum csendje, A titánok harca), Sophie Nélisse (Lazhar tanár úr, A könyvtolvaj) és az Oscar-díjra jelölt Elliott Gould (Bob és Carol és Ted és Alice, M.A.S.H., Amerikai história X, Jóbarátok).Mihaileanu 1998-ban vált világszerte ismertté, amikor Életvonat című filmjét a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb elsőfilmesnek járó FIPRESCI-díjjal jutalmazták, és a Sundance Filmfesztiválon közönségdíjat nyert. Mihaileanu következő filmje, az Élj és boldogulj! a Berlinalén aratott sikert, ahol az ökumenikus zsűri díja mellett a Panoráma szekció közönségdíját és a Europa Cinemas Label-díját is elnyerte. A rendező A koncert című filmjét továbbá a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Golden Globe-ra jelölték.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): 2.4.7. Films; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor