Őrült boldogság (2016)

2016 (La pazza gioia) olasz-francia feliratos vígjáték dráma

Rövid tartalom

A napfényes Toszkána egy pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice és Donatella háttere és múltja különböző, az egyikük mániákus hazudozó, a másik pedig mélydepressziós, azonban valamiért mégis egymásra találnak, és amikor lehetőségük nyílik rá, a barátnők együtt szöknek meg. Menekülésük...
Rendező: Paolo Virzì,
Főszereplők: Sergio Albelli, Valentina Carnelutti, Micaela Ramazzotti, Valeria Bruni Tedeschi,
Őrült boldogság (2016)

La pazza gioia

Információk

Tartalom:

A napfényes Toszkána egy pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice és Donatella háttere és múltja különböző, az egyikük mániákus hazudozó, a másik pedig mélydepressziós, azonban valamiért mégis egymásra találnak, és amikor lehetőségük nyílik rá, a barátnők együtt szöknek meg. Menekülésük során olyan kalandokba keverednek, ami örökre megváltoztatja az életüket. Utazásuk egyszerre örömteli és szomorú, s miközben szembesülnek egymás élettörténetével, az is megkérdőjeleződik, mit is jelent igazán épelméjűnek lenni.

Paolo Virzi (Esélylesők [2015], Toszkán szépség [2010]) legújabb filmjének világpremierje az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában volt. A film versenyben volt a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon is, az olasz filmkritikusok pedig tíz kategóriában jelölték az év filmje díjra, amelyből az Őrült boldogság öt elismerést meg is kapott (legjobb színésznő, rendező, forgatókönyv, jelmez és zene). A film egyik főszereplője Valeria Bruni Tedeschi, akit korábban a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó Pasinetti-díjjal jutalmaztak (5x2), és aki korábban is dolgozott már együtt Virzivel (Esélylesők). Az Őrült boldogság szerepel az idei Európai Filmdíjak hosszabb jelöltlistáján is, s több kategóriában eséllyel jelölhetik az Európai Filmdíjra.

Forgalmazó:

Vertigo Média Kft.

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendező:

  • Paolo Virzì

Szereplők:

  • Sergio Albelli (Torrigiani dei Servizi Sociali)
  • Valentina Carnelutti (Dottoressa Fiamma Zappa)
  • Micaela Ramazzotti (Donatella Morelli)
  • Valeria Bruni Tedeschi (Beatrice Morandini Valdirana)
  • Marco Messeri (Floriano Morelli)
  • Tommaso Ragno (Dottor Giorgio Lorenzini)

Írók:

Producer:

  • Marco Belardi

Operatőr:

  • Vladan Radović
Hozzászólások