Plakát
2017. február 16.

Arany

(16) Gold 2016 121 perc
Rendező:
  • Stephen Gaghan
Főszereplők:
  • Bryce Dallas Howard
  • Matthew McConaughey
  • Edgar Ramirez
  • Corey Stoll
  • Bill Camp

Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel – csak éppen pénze nincs. Wells azonban nem az a fickó, aki egykönnyen feladja. Feltesz mindent egy lapra, és egy vállalkozó szellemű  geológussal, Michael Acostával (Edgar Ramirez) együtt nekivág a fülledt indonéziai dzsungelnek, ahol egy elképesztően gazdag arany lelőhelyre bukkannak.

A leletnek gyorsan híre megy, a vállalat részvényeit szétkapkodják, a két szerencselovag pedig egyik napról a másikra a Wall Street csúcsán találja magát. Wells, az aranyásók rocksztárja, a milliárdokkal járó kiváltságok minden pillanatát észvesztően élvezi: féktelen költekezésbe kezd, a fényűző partyjain a csinos bombázók állandó vendégekké válnak. De a hirtelen jött sikerre hamar felfigyelnek, köztük az indonéziai kormány és az FBI is. Wells hajthatatlan: bármire képes, hogy a nehezen megszerzett pénzt megtartsa. De vajon elég tökös lesz ahhoz, hogy a nagyhatalmú fejesekkel is szembeszálljon?   

A ’90-es évek elején kirobbanó Bre-X vállalat bányacsalásának igaz történetén alapuló Arany című filmet az Oscar-díjas Stephen Gaghan rendezte (Traffic [2000], Sziriána [2005]), aki igazi sztárparádét vonultatott fel. A főszerepben az Oscar-díjas Matthew McConaughey látható, a mellékszerepekben pedig többek között a Golden Globe-díjra jelölt Edgar Ramírez (A lány a vonaton [2016]) valamint a Jurassic World [2015] és A lány a vízben [2006] sztárja, Bryce Dallas Howard remekel.

Forgalmazó: Freeman Film
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Freeman Film; illetve a gyártó(k): Black Bear Pictures, Living Films, Hwy 61 Films; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor