.

A nagy napom (2015)

(Le grand jour) francia dokumentumfilm

Rövid tartalom:

Közeleg a nagy nap!Négy gyerek, a világ négy távoli pontján, egy olyan kivételes nap előtt áll, amely fordulópontot jelent majd az életükben.Hónapokon, éveken keresztül, kitartó és alázatos munkával, tanulással készülnek az eseményre, amely időpontja hamarosan elérke...
Rendező: Pascal Plisson,
Főszereplők: Delgermurun 'Deegii' Batjargal, Nidhi Jha, Albert Gonzalez Monteagudo, Tom Ssekabira,

A nagy napom (2015)

Le grand jour

Információk

Tartalom:

Közeleg a nagy nap!

Négy gyerek, a világ négy távoli pontján, egy olyan kivételes nap előtt áll, amely fordulópontot jelent majd az életükben.

Hónapokon, éveken keresztül, kitartó és alázatos munkával, tanulással készülnek az eseményre, amely időpontja hamarosan elérkezik. Mindannyian tudják, hogy ezen a különleges napon nyújtott teljesítményük örökre megváltoztathatja az életüket. A felkészülés meghatározza a mindennapjaikat. Céltudatosság, fegyelem és a rendszeresség szabja meg az életük minden pillanatát. Mind a négy gyerek tudatában van annak, hogy a tanulás melletti elkötelezettsége, kitartó munkával meghozza majd a gyümölcsét. Alakuljon bárhogyan is a sorsuk, abban biztosak: az álmaik akkor válhatnak valóra, ha példamutatóan tanulnak az iskolában, a saját feladataikat maradéktalanul elvégzik, a sikerért pedig nekik, maguknak kell megdolgozniuk.

A nagy napom egy gyerekekről szóló kalandfilm, amely tiszteleg a gyermekek kitartása és elkötelezettsége előtt, miközben felhívja a figyelmet az oktatás, a tanulásba fektetett energia fontosságára is.

Pascal Plisson francia filmrendező az Utam az iskolába [2015] című filmje után ismét négy, a világ távoli pontjain élő fiatal életének egy fontos pillanatát mutatja meg a nézőknek.A nagy napom filmjében megismerhetjük miként készül fel a 11 éves mongol Deegii az artista felvételire, a 11 éves kubai Albert a sportiskolai felvételire, a 15 éves indiai Nidhi a főiskolai előképzőre, valamint a 19 éves ugandai Tom a vadőr vizsgára.

A gyerekek viszontagságos körülményeik ellenére elkötelezetten, példás szorgalommal készülnek az előttük álló feladatra. Kitartásuk nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is példaértékű!

Forgalmazó:
MTVA
Megjelenés:
Linkek:


Stáblista

Rendező:
 • Pascal Plisson
Szereplők:
 • Delgermurun 'Deegii' Batjargal
 • Nidhi Jha
 • Albert Gonzalez Monteagudo
 • Tom Ssekabira
Írók:
Producer:
 • Romain Le Grand
Zeneszerző:
 • Krishna Levy
Vágók:
 • Sylvie Lager
 • Perrine Bekaert


Mozi műsor

A kormány vészhelyzeti rendelkezései értelmében minden mozi visszavonásig zárva tart.

A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy mindent megtegyünk egészségünk megőrzése érdekében, hogy az ellátórendszer működőképes maradhasson.

 • Ha teheted, maradj otthon!
 • Kerüld a zsúfolt, zárt helyeket!
 • Moss gyakran kezet!

Nem kell viszont lemondanunk a filmekről. A Mozipremiereken továbbra is megtalálod a legfrissebb Netflix bemutatókat és most már az HBO GO kínálatában megjelenő filmeket is.

A filmek adatlapján keresd a Nézd online résznél, hogy hol érhető el a film hivatalosan az interneten.

Hozzászólások