Plakát
2017. március 23.

A nagy napom

(6) Le grand jour / The Great Day 2015 86 perc
Rendező:
  • Pascal Plisson
Főszereplők:
  • Delgermurun 'Deegii' Batjargal
  • Nidhi Jha
  • Albert Gonzalez Monteagudo
  • Tom Ssekabira

Közeleg a nagy nap!

Négy gyerek, a világ négy távoli pontján, egy olyan kivételes nap előtt áll, amely fordulópontot jelent majd az életükben.

Hónapokon, éveken keresztül, kitartó és alázatos munkával, tanulással készülnek az eseményre, amely időpontja hamarosan elérkezik. Mindannyian tudják, hogy ezen a különleges napon nyújtott teljesítményük örökre megváltoztathatja az életüket. A felkészülés meghatározza a mindennapjaikat. Céltudatosság, fegyelem és a rendszeresség szabja meg az életük minden pillanatát. Mind a négy gyerek tudatában van annak, hogy a tanulás melletti elkötelezettsége, kitartó munkával meghozza majd a gyümölcsét. Alakuljon bárhogyan is a sorsuk, abban biztosak: az álmaik akkor válhatnak valóra, ha példamutatóan tanulnak az iskolában, a saját feladataikat maradéktalanul elvégzik, a sikerért pedig nekik, maguknak kell megdolgozniuk.

A nagy napom egy gyerekekről szóló kalandfilm, amely tiszteleg a gyermekek kitartása és elkötelezettsége előtt, miközben felhívja a figyelmet az oktatás, a tanulásba fektetett energia fontosságára is.

Pascal Plisson francia filmrendező az Utam az iskolába [2015] című filmje után ismét négy, a világ távoli pontjain élő fiatal életének egy fontos pillanatát mutatja meg a nézőknek.A nagy napom filmjében megismerhetjük miként készül fel a 11 éves mongol Deegii az artista felvételire, a 11 éves kubai Albert a sportiskolai felvételire, a 15 éves indiai Nidhi a főiskolai előképzőre, valamint a 19 éves ugandai Tom a vadőr vizsgára.

A gyerekek viszontagságos körülményeik ellenére elkötelezetten, példás szorgalommal készülnek az előttük álló feladatra. Kitartásuk nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is példaértékű!

Forgalmazó: MTVA
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: MTVA; illetve a gyártó(k): Pathé, Ladybirds Films; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor