Plakát
2016. november 3.

Állva maradni

(18) Rester vertical / Staying Vertical 2016 100 perc
Rendező:
  • Alain Guiraudie
Főszereplők:
  • Damien Bonnard
  • Christian Bouillette
  • India Hair
  • Raphael Thiéry
  • Laure Calamy

A forgatókönyvíró Leo Dél-Franciaországba utazik, hogy a farkasokat tanulmányozza. Út közben megismerkedik a szabadszellemű pásztorlánnyal, Marie-vel. Kilenc hónappal később gyerekük születik, azonban a lány otthagyja a férfit a babával és saját édesapjával a tanyán. Leo próbál megfelelni a váratlanul nyakába szakadt egyedülálló apasággal, miközben nem csak, hogy alkotói válsággal küzd, de a környezetében és vele is rendkívül furcsa dolgok történnek.

Az Állva maradni szexualitás feszültséggel átitatott, bizarr fordulatokkal teli, különleges alkotás, többek között a szabadság kereséséről és a felelősségvállalás rémétől. A Cannes-i versenyszekciót látva megegyezett a kritikusok véleménye abban, hogy Guiraudie mozija a rendkívül erős szelekció legkülönlegesebb alkotása lett, amely egész biztosan nem hagyja hidegen nézőjét!

Alain Guiraudie rendező neve egyáltalán nem ismeretlen a filmfesztiválok közönségének: legutóbbi, Idegen a tónál [2013] című filmje szélesebb közönséghez is eljutott, Cannes-ban pedig elnyerte az Un Certain Regard szekció fődíját. Az Állva maradni már egyenesen a hivatalos versenyszekció programjában debütált.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Les Films du Worso; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor