Plakát
2018. október 11.

Könnyű leckék

(12) Easy Lessons 2018 78 perc
Rendező:
  • Zurbó Dorottya
Főszereplők:
  • Kafiya
  • Mahdi Said Kafiya
  • Rea Milla

A Könnyű leckék egy gyönyörű fiatal szomáliai lány életét tárja elénk, aki a felnőtté válás határán minden szálat el kell, hogy szakítson, ami hazájához köti, hogy új életet kezdhessen Magyarországon. A költői hangvételű filmben a leghétköznapibb szituációk során szembesülünk a legnagyobb tabukkal, ahogy a lány elindul az asszimiláció útján és lépésről lépésre elsajátítja az európai szokásokat. Édesanyja áll hozzá a legközelebb, ő segítette a szökését is, most mégis egyre nagyobb kulturális szakadék tátong köztük. Hogyan is mondhatná el neki a változásokat, amiken keresztül megy? Ez a belső vívódás és a feloldozás iránti vágy válik filmmé a vásznon és talán ez az egyetlen útja a vallomásnak is.

Zurbó Dorottya (A monostor gyermekei) dokumentumfilmjének világpremierje a Locarno Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójának versenyprogramjában lesz.

Forgalmazó: ELF Pictures
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: ELF Pictures; illetve a gyártó(k): Éclipse Film Kft.; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (3)

Moziműsor