Plakát
2016. november 17.

A sors kegyeltjei... meg a többiek

(16) Ma loute / Slack Bay 2016 122 perc
Rendező:
  • Bruno Dumont
Főszereplők:
  • Juliette Binoche
  • Fabrice Luchini
  • Valeria Bruni Tedeschi
  • Jean-Luc Vincent
  • Didier Després

A festői szépségű észak-franciaországi partoknál több turista rejtélyes módon eltűnik 1910 nyarán. A hírhedt nyomozópáros, Machin és Malfoy a Slack-öbölnél kezd nyomozni – a tenger és a Slack folyó találkozásánál, mely kizárólag dagálykor jön létre.

Az itt lakók nagy része halászatból és kagylótenyésztésből él, a furcsa, zárt közösség egyik meghatározó családja Bréforték. A burzsoá Van Peteghem família csak nyaranta látogat el a tengerre néző kastélyukba, és a dekadens őrültekből álló kompániájuk örömmel tölti együtt a mindennapjait Bréfortékkel, csak hogy felsőbbrendűségüket bizonygassák. Azonban a két család fiataljai összeszűrik a levet, ezzel alaposan felrázva a hétköznapokat. Közben egyre többen tűnnek el a tengerpartról, a két nyomozó pedig tehetetlen.

Dumont legutóbbi alkotása, a tévésorozatként és mozifilmként is bemutatott A kis kutyafülű [2014] gyorsan kultstátuszba emelkedett szerte a világon, a nagy presztízsű filmes szaklap, a Cahiers du Cinéma az év legjobbjának választotta 2014-ben. A cannes-i versenyprogramban 2016-ban szerepelt A sors kegyeltjei… meg a többiek ennek a sorozatnak a hangulatát viszi tovább, ezúttal még több és még őrültebb humorral, a társadalmi osztályok közötti eltéréseket morbid módon kikarikírozó megközelítéssel és világsztárokkal.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): 3B Productions; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor