Plakát
2017. január 12.

A vörös teknős

(6) La tortue rouge / The Red Turtle 2016 80 perc
Rendező:
  • Michael Dudok de Wit
Főszereplők:
  • Axel Devillers
  • Emmanuel Garijo
  • Baptiste Goy
  • Tom Hudson

Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.

A Ghibli nevéhez olyan kiváló animációs filmek fűződnek, mint a Chihiro Szellemországban, A vándorló palota és a Szél támad. A stúdió fennállása óta először engedett külföldi alkotót a berkeibe: az Oscar-díjas rövidfilmesnek, Michael Dudok de Wit-nek nyílt lehetősége rá, hogy a szárnyaik alatt elkészítse első egészestés alkotását.

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert A vörös teknőskilenc évnyi megfeszített munka eredménye. A film produceri feladatait a rendezőként is elismert, legendás Isao Takahata (Szentjánosbogarak sírja, Kaguya hercegnő története, A Yamada család, Pom Poko - A tanukik birodalma) látta el.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Why Not Productions, Studio Ghibli, Wild Bunch; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor