A művészet templomai: Milánói Scala, a csodák palotája (2015)

2015 (Teatro alla scala il tempio delle meraviglie) olasz dokumentumfilm

Rövid tartalom

A Firenze és az Uffizi képtár 3D [2015] alkotóinak új filmje az eddigi legátfogóbb alkotás az intézmény történetéről és művészóriásokat generációkon át inspiráló, fenséges hangulatáról. A film készítői alapos kutatómunkát végeztek, hogy a közismert tények mellett megmutassák a 238 éves operaház rejt...
Rendező: Luca Lucini, Silvia Corbetta,
Főszereplők: Gigio Alberti, Andrea Bosca, Giuseppe Cederna, Pia Engleberth,
A művészet templomai: Milánói Scala, a csodák palotája (2015)

Teatro alla scala il tempio delle meraviglie

Információk

Tartalom:

A Firenze és az Uffizi képtár 3D [2015] alkotóinak új filmje az eddigi legátfogóbb alkotás az intézmény történetéről és művészóriásokat generációkon át inspiráló, fenséges hangulatáról. A film készítői alapos kutatómunkát végeztek, hogy a közismert tények mellett megmutassák a 238 éves operaház rejtett titkait is. A narrációt művészek, szakértők és rajongók kommentárjai, valamint visszaemlékezéseken alapuló fikciós részek gazdagítják, minden eddiginél mélyebb betekintést engedve a Scala történetébe. Luca Lucini és Silvia Corbetta rendezők az operaház korai történetének élethű bemutatásához színészi játékot és játékfilmes elemeket is alkalmaztak, valós személyek visszaemlékezései alapján kidolgozott jelenetekkel. A narráció és a fikciós részek mellett különleges archív fotók és felvételek segítik a nézőt, hogy elmerüljön a közel két és fél évszázados múltra visszatekintő operaház történelmében.

Forgalmazó:

Vimeo On Demand

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendezők:

  • Luca Lucini
  • Silvia Corbetta

Szereplők:

  • Gigio Alberti
  • Andrea Bosca
  • Giuseppe Cederna
  • Pia Engleberth

Írók:

Operatőr:

  • Luca Bigazzi

Nézd online

A gomb átirányít a film forgalmazására jogosult szolgáltató honlapjára. A film megtekintéséhez szükséges lehet a szolgáltató rendszerébe regisztrálni. A regisztrációnak illetve a film megtekintésének költsége lehet, például havi előfizetési díj vagy egyszeri kölcsönzési díj formájában. A Mozipremierek nem áll üzleti kapcsolatban a szolgáltatóval és a felmerülő díjakból semmilye módon nem részesül.

Hozzászólások