Utazás apánkkal (2016)

2016 (Die Reise mit Vater) német-román-magyar-svéd feliratos vígjáték dráma

Rövid tartalom

Az Utazás apánkkal megható története a mozgalmas 1968-as esztendőben játszódik. A prágai tavasz idején egy romániai német család – apa és két teljesen eltérő vérmérsékletű fia – felkerekedik, hogy Aradról az NDK-ba utazzon.Az anya halála óta a fiatal orvos Mihai (Alex Mărgineanu) tartja egyben a...
Rendező: Anca Miruna Lazarescu,
Főszereplők: Susanne Bormann, Razvan Enciu, Björn Freiberg, Alexandru Margineanu,
Utazás apánkkal (2016)

Die Reise mit Vater

Információk

Tartalom:

Az Utazás apánkkal megható története a mozgalmas 1968-as esztendőben játszódik. A prágai tavasz idején egy romániai német család – apa és két teljesen eltérő vérmérsékletű fia – felkerekedik, hogy Aradról az NDK-ba utazzon.

Az anya halála óta a fiatal orvos Mihai (Alex Mărgineanu) tartja egyben a családot. Öccse, Emil (Răzvan Enciu) lázadozik a rendszer ellen, lassan megvakuló, súlyos beteg apjának, Williamnak (Ovidiu Schumacher) pedig már nyűg az élet. AZ NDK-ba mégis azért mennek, mert Mihai elintézte, hogy apján életmentő műtétet hajtsanak végre. Épphogy megérkeznek, mikor a Csehszlovákiát megszállni készülő szovjet tankokkal találják szembe magukat. Mivel az események miatt lezárják a cseh–német határt, a család egy keletnémet fogolytáborba kerül. Mihai itt megismerkedik Ullival, a müncheni egyetemista lánnyal (Susanne Bormann), aki szó szerint elkápráztatja: a lány minden, ami ő nem, és mindene megvan, amiről ő még csak álmodni sem mert soha.

A család végül tranzitvízumot kap, és teljesen felkészületlenül az NSZK-ban köt ki, ahol aztán hatalmas dilemmával szembesülnek: Nyugaton maradjanak, vagy visszatérjenek Romániába?

Az Utazás apánkkal road movie-ba oltott keserédes vígjáték a szerelemről és a szabadságról. És arról, hogy a kettő néha ugyan összeegyeztethetetlennek tűnik, mégis mernünk kell életre szóló döntéseket is meghozni.

Forgalmazó:

TVGO

Megjelenés:

Linkek:

Stáblista

Rendező:

  • Anca Miruna Lazarescu

Szereplők:

  • Susanne Bormann (Ulrike von Syberg)
  • Razvan Enciu (Emil Reinholtz)
  • Björn Freiberg
  • Alexandru Margineanu (Mihai Reinholtz)
  • Manuel Klein (Hans-Uwe Janson)
  • Ovidiu Schumacher (William Reinholtz)

Író:

Producer:

  • Verona Meier

Operatőr:

  • Christian Stangassinger

Vágó:

  • Dan Olteanu

Nézd online

A gomb átirányít a film forgalmazására jogosult szolgáltató honlapjára. A film megtekintéséhez szükséges lehet a szolgáltató rendszerébe regisztrálni. A regisztrációnak illetve a film megtekintésének költsége lehet, például havi előfizetési díj vagy egyszeri kölcsönzési díj formájában. A Mozipremierek nem áll üzleti kapcsolatban a szolgáltatóval és a felmerülő díjakból semmilye módon nem részesül.

Hozzászólások