Plakát
2017. január 19.

Utazás apánkkal

(12) Die Reise mit Vater / That Trip We Took with Dad 2016 111 perc
Rendező:
  • Anca Miruna Lazarescu
Főszereplők:
  • Susanne Bormann
  • Razvan Enciu
  • Björn Freiberg
  • Alexandru Margineanu
  • Ovidiu Schumacher

Az Utazás apánkkal megható története a mozgalmas 1968-as esztendőben játszódik. A prágai tavasz idején egy romániai német család – apa és két teljesen eltérő vérmérsékletű fia – felkerekedik, hogy Aradról az NDK-ba utazzon.

Az anya halála óta a fiatal orvos Mihai (Alex Mărgineanu) tartja egyben a családot. Öccse, Emil (Răzvan Enciu) lázadozik a rendszer ellen, lassan megvakuló, súlyos beteg apjának, Williamnak (Ovidiu Schumacher) pedig már nyűg az élet. AZ NDK-ba mégis azért mennek, mert Mihai elintézte, hogy apján életmentő műtétet hajtsanak végre. Épphogy megérkeznek, mikor a Csehszlovákiát megszállni készülő szovjet tankokkal találják szembe magukat. Mivel az események miatt lezárják a cseh–német határt, a család egy keletnémet fogolytáborba kerül. Mihai itt megismerkedik Ullival, a müncheni egyetemista lánnyal (Susanne Bormann), aki szó szerint elkápráztatja: a lány minden, ami ő nem, és mindene megvan, amiről ő még csak álmodni sem mert soha.

A család végül tranzitvízumot kap, és teljesen felkészületlenül az NSZK-ban köt ki, ahol aztán hatalmas dilemmával szembesülnek: Nyugaton maradjanak, vagy visszatérjenek Romániába?

Az Utazás apánkkal road movie-ba oltott keserédes vígjáték a szerelemről és a szabadságról. És arról, hogy a kettő néha ugyan összeegyeztethetetlennek tűnik, mégis mernünk kell életre szóló döntéseket is meghozni.

Forgalmazó: A Company Hungary Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: A Company Hungary Kft.; illetve a gyártó(k): Filmallee, Strada Film, Mirage Film Studio, Chimney, BER film & tv, ARTE, Film i Väst, Bayerischer Rundfunk; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor