Plakát
2019. február 24.

Gettó Balboa

(12) Ghetto Balboa 2018 90 perc
Rendező:
  • Bogdán Árpád
Főszereplők:
  • Belinszky Krisztina
  • Horváth Mónika
  • Aladár Horváth
  • Kis János Zoltán
  • Sipos Hajnalka

Szabó Zoli (21) 6 éve bokszol Sipos Misi (60) felügyelete alatt. Misi egykor a kerület alvilágának meghatározó figurája volt. 10 éve azonban egy rivális maffiózó rálőtt Misire, aki az eset után megtért és maga mögött hagyta a bűnöző életet. Azóta a kerület kamasz gyerekeivel foglalkozik: boxolni tanítja őket. Zoli apjával, mostoha-anyjával, kishúgával és menyasszonyával él egyszobás lakásukban. Ablakukból a kerület egyik leghírhedtebb utcájára látni rá. Tehetséges, de képtelen saját erőből átlépni az árnyékán, Misi barátsága és segítsége kell ahhoz, hogy visszatérjen a sporthoz. A film a kilátástalanságtól a profi box világáig követi a két főszereplőt. Egy inspiráló mai történet a lehetőségekről, kitartásról, fontos döntésekről és a kitörésről.

A Gettó Balboa fókuszában a józsefvárosi gyerekeket felkaroló, börtönviselt, később megtért edző, Misi, és a világbajnoki címre törő, tehetséges, de nehéz szociális körülmények közül érkező fiatal bokszoló, Zoli élete, és kettőjük kapcsolata áll. A Gettó Balboa a budapesti nyolcadik kerületi roma közösség különleges erőfeszítése  nyomán jöhetett létre, majd több év fejlesztés után a Magyar Média Mecenatúra program jóvoltából vált finanszírozhatóvá.

Forgalmazó: The Speak Easy Project
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: The Speak Easy Project; illetve a gyártó(k): Iamnewhere, Speak Easy Project; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (2)


Képek (1)

Moziműsor