Plakát
2024. április 26.

Anselm

(16) Anselm - Das Rauschen der Zeit 2023 93 perc
Rendező:
  • Wim Wenders
Főszereplők:
  • Anselm Kiefer
  • Daniel Kiefer
  • Anton Wenders

Hitler bukása előtt két hónappal született Anselm Kiefer, az ünnepelt német művész, aki hazája romjai között nőtt fel. Németország nemzeti mítoszai iránti vonzalmát a múlt és a jelen összefonódásában érjük tetten, ahogy ezzel párhuzamosan Wim Wenders dokumentumfilmjében a film és a képzőművészet közötti határvonal is elmosódik. A II. világháború apokaliptikus hatású pusztítása még mindig lenyűgözi Kiefert, Wenders pedig mára már szokatlan módon, nagyszabású 3D-s technikával engedi megközelíteni a művészt legintimebb perceiben: hatalmas szoborszerű festményeit lángvágóval hasítja, és olvadt ólommal fröcsköli le. A mellette álló asszisztens pedig egy vízsugárral áll mindenre felkészülve.

A Cinema Niche a Corvin moziban 2024. április 26-án, 19 órától egyetlen alkalommal műsorra tűzi a dokumentumfilmet 3D-ben, angol felirattal. Jegyek a mozi weboldalán kaphatók.

Forgalmazó: no-distributor
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: no-distributor; illetve a gyártó(k): Les Films du Losange, Road Movies; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Moziműsor