Plakát
2021. augusztus 26.

A művészet templomai: Raffaello, az ifjú zseni

(12) Raffaello – Il giovane prodigio / Raphael: The Young Prodigy 2021 90 perc
Rendező:
  • Massimo Ferrari
Főszereplők:
  • Vincenzo Farinella
  • Amelie Ferrigno
  • Valeria Golino
  • Ippolita Di Majo

Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából megkíséreljük mélyebben megismerni a reneszánsz kort, benne a festőzseni éteri munkásságát. A dokumentumfilm a művészt az Anyáról, a Barátról, a Titkos Szeretőről és a Megrendelőről készült, megkapó női portréi segítségével mutatja be.

Megismerhetjük, kik segítették a sikerhez vezető útján: a festő nyolcéves korában elhunyt Magia Ciarlától női csodálóin át, egészen a hölgyig, aki – miként a legenda tartja – a halálba taszította. Valóságos és pusztán képzeletében létező asszonyok. Raffaello (1483–1520) képes volt egy idealizált, már-már nem e világi szépség megfestésére. Nemzetközileg elismert szakértők hozzájárulásának köszönhetően e dokumentumfilm lehetővé teszi számunkra, hogy betekintést nyerjünk az egyik legfantasztikusabb reneszánsz mester életének legjelentősebb helyszíneibe és időszakaiba.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.; illetve a gyártó(k): Sky Arts, Nexo Digital, Progetto Immagine; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (12)

Moziműsor