Plakát
2016. január 28.

Viharlovagok

(12) The Finest Hours 2016 117 perc
Rendező:
  • Craig Gillespie
Főszereplők:
  • Casey Affleck
  • Eric Bana
  • Ben Foster
  • Chris Pine
  • Rachel Brosnahan

A Viharlovagok (The Finest Hours) című film tökéletes elegye a hősies akciónak és a rendkívül izgalmas thrillernek.

1952. február 18-án óriási vihar csapott le New England-re, amely végigpusztította az Egyesült Államok keleti partvidékét, nem beszélve a partok közelében tartózkodó hajókról. Így járt a Boston felé tartó SS Pendleton tartályhajó is, amelyet a vihar egyszerűen kettészakított. A hajó gyorsan süllyedő tatjában több mint 30 tengerész esett csapdába. A fedélzeten tartózkodó rangidős tiszt Ray Sybert (Casey Affleck) rövidesen rájön, hogy neki kell a kezébe venni az irányítást és rávenni a rémült embereket, hogy vitatkozás helyett kezdjenek közösen dolgozni, ha túl akarják élni a keleti part egyik legdurvább viharát. Eközben a katasztrófa híre eljut a parti őrség massachusetts-i támaszpontjára is, ahol Daniel Cluff (Eric Bana) mentőtiszt vakmerő mentőakciót indít a hajóroncsban rekedt emberek felkutatására. Az előttük álló akadályok ellenére négy fő indul a Pendleton legénységének segítségére. Bernie Webbernek, a parti őrség kapitányának (Chris Pine) mindössze egy fából készült csónak, egy kis teljesítményű motor áll rendelkezésére a mentéshez, ráadásul a kemény hidegben, a közel 30 méteres hullámok és a hurrikán erejű szél közepette még a navigációhoz sem kap sok segítséget.

A Disney The Finest Hours című filmje az amerikai parti őrség hősies mentőakciójáról szól. A rendezői székben Craig Gillespie ült, a szereplők között pedig olyan nevek tűnnek fel, mint Chris Pine, az Oscar-díjra és Golden Globe-ra jelölt Casey Affleck, Ben Foster, Holliday Grainger, John Ortiz és Eric Bana. A forgatókönyvet a szintén Oscar-jelölt Scott Silver, Paul Tamasy és Eric Johnson írta, Michael J. Tougies és Casey Sherman azonos című dokumentumregénye alapján.

Forgalmazó: Fórum Hungary
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Fórum Hungary; illetve a gyártó(k): Whitaker Entertainment, Red Hawk Entertainment; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor