Plakát
2017. június 8.

Porto 35 mm

(16) Porto 2016 76 perc
Rendező:
  • Gabe Klinger
Főszereplők:
  • Paulo Calatré
  • Francoise Lebrun
  • Lucie Lucas
  • Anton Yelchin

Az amerikai Jake magának való fickó, Mati pedig francia egyetemista, aki a profjával kavart. Egy portói bárban találkoznak, vonzódnak egymáshoz, végül egy éjszakás kalandba bonyolódnak. Évekkel később még mindig kísérti őket az emlék.

Jim Jarmusch (Paterson, Éjszaka a Földön) producerként állt az első filmes rendező, Gabe Klinger mellé, és nem véletlenül. A Porto 35mm egy soha el nem felejthető éjszakáról szól, egy ritka szerelemről, annak törékenységéről, a magányról és a döntésekről. Szép és egyszerű. Intim és szívszorító. Gabe Klinger megrögzötten hisz a film varázsában. A prousti időtlenséget és hangulatot csak erősíti, hogy az alkotást celluloidra forgatták. A világ számos fesztiválját megjárt film Magyarországon kizárólag 35mm-es kópián kerül a kiválasztott mozikba!

A filmet a rendező a férfi főszerepet alakító Anton Yelchinnek ajánlja, akinek egy tragikus baleset miatt sajnos a Porto 35mm az utolsó alakítása.

Forgalmazó: Mozinet
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Mozinet; illetve a gyártó(k): Salem Street Entertainment; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (3)

Moziműsor