.

A művészet templomai: Ermitázs (2019)

(Ermitage. Il potere dell'arte) olasz dokumentumfilm

Rövid tartalom:

A művészet templomai sorozat 2019. decemberi bemutatója szinte megszemélyesíti az Ermitázs Múzeumot. A Klimt és Schiele – A szecesszió születése c. film rendezője, Michele Mally új alkotásában feltárulnak a szentpétervári intézmény mindennapjai, kilépve az „itt és most” korlátai közül, átívelve több...
Rendező: Michele Mally,
Főszereplők: Toni Servillo,

A művészet templomai: Ermitázs (2019)

Ermitage. Il potere dell'arte

Információk

Tartalom:

A művészet templomai sorozat 2019. decemberi bemutatója szinte megszemélyesíti az Ermitázs Múzeumot. A Klimt és Schiele – A szecesszió születése c. film rendezője, Michele Mally új alkotásában feltárulnak a szentpétervári intézmény mindennapjai, kilépve az „itt és most” korlátai közül, átívelve több mint két és fél évszázad történetét. A lenyűgöző épületegyüttes a világ leggazdagabb festménygyűjteményével büszkélkedhet. Szentpétervár városa és az Ermitázs mindig is nemzetközi művészek, építészek és értelmiségiek találkozóhelye volt: a hely, ahol művészet és kultúra egymásra találhatott.

A múzeum történetét meghatározta a felvilágosult szellemű műgyűjtő uralkodó, II. Katalin cárné, akinek személyisége még évszázadokkal később is magával ragadja a művészettörténészek és kritikusok figyelmét. A nagy szépség és a Silvio és a többiek többszörös Európa- filmdíjas sztárja, Toni Servillo olasz színész narrációja mellett kulturális hidak épülnek a filmben, távoli helyek és civilizációk között.

Forgalmazó:
Pannonia Entertainment Ltd.
Megjelenés:
Linkek:


Stáblista

Rendező:
  • Michele Mally
Szereplő:
  • Toni Servillo
Írók:


Hozzászólások