Plakát
2017. november 30.

Moszkva tér

(16) Moscow Square 2001 88 perc
Rendező:
  • Török Ferenc
Főszereplők:
  • Balla Eszter
  • Pápai Erzsi
  • Karalyos Gábor
  • Csatlós Vilmos
  • Jávor Bence

1989 tavasza. Az ország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik a helyzetet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a bulicímekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalba újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, aztán tűzés haza. Ballagás, majd a kaotikus érettségi. Az 1945 utáni töri tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig Royal apja megszerezte. A fiú ráadásul felajánlja Petyának, hogy részt vehet egy vonatjegy-hamisító üzletben. A síkhülye Kiglert átengedik matekból, indulhat az újabb buli, lányok, kocsilopás és maga a nagybetűs élet.

A Moszkva tér restaurálásra került a Magyar Nemzeti Filmalap "Magyar Filmörökség hosszú távú filmrestaurálási programja" keretében. Ez a program 2017-ben indult be. A Moszkva térből addig csak karcos kópiák és részlettelen SD hordozók léteztek. A film restaurálását a Magyar Nemzeti Filmarchívum irányításával a Magyar Filmlabor végezte. Ez a munka minden esetben a HSC, a Magyar Operatőrök Társasága közreműködésével készül. Szerencsés esetben, mint a Moszkva tér, saját filmjüket varázsolhatják újra az alkotók. A film hangját Zányi Tamás hangmester restaurálta, az eredeti képnegatívról a film színvilágának felújítását Garas Dániel operatőr irányításával végezték a szakemberek. A szupervíziónál Török Ferenc filmrendező is jelen volt. A restaurálást Fazekas Eszter, a Filmalap Filmfelújítási és Digitalizációs menedzsere vezette.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.; illetve a gyártó(k): Budapest Film; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (16)

Moziműsor