Plakát
2017. december 28.

Bőrpofa

(x) Leatherface 2017 90 perc
Rendező:
  • Alexandre Bustillo
  • Julien Maury
Főszereplők:
  • Stephen Dorff
  • Vanessa Grasse
  • Sam Strike
  • Lili Taylor
  • Nicole Andrews

1965-ben, Texasban négy zavarodott és erőszakos tinédzser megszökik egy elmegyógyintézetből, és magukkal hurcolnak egy szép, fiatal ápolónőt is. Megindul utánuk a hajtóvadászat, amelyet a lánya halála miatt bosszúszomjas helyi seriff (Stephen Dorff) vezet. Hamarosan előkerül a motoros fűrész is, és olyan borzalmak várnak a fiatalokra, melyek hatására egyikükből vérengző szörnyeteg válik, akit ma mindenki úgy ismer, a Bőrpofa.

A texasi láncfűrészes mészárlás 1974-ben világszerte sokkolta a mozinézőket kendőzetlen brutalitásával és nyers képi világával. A történet szerint egy család foglyul ejtett egy baráti társaságot, majd kegyetlenül megkínozta és felfalta őket. A család feje, Bőrpofa, aki motoros fűrésszel csonkította meg áldozatait, a filmtörténelem ikonikus gonoszává vált, a film maga pedig a műfaj klasszikusává.

Alexandre Bustillo és Julien Maury rendezőpáros filmje az eredeti A texasi láncfűrészes mészárlás előzményfilmje, amely megmutatja, hogyan vált hírhedt főhőse, Bőrpofa gátlástalan sorozatgyilkossá. A producerek között ott találjuk Tobe Hoopert, aki az 1974-es eredetit is rendezte, a film főszerepeiben: Lili Taylor (Démonok között), Stephen Dorff (Made in Hollywood, Közellenségek), Finn Jones (Trónok harca), Nicole Andrews (Lovelace),Sam Coleman is (Trónok harca) és James Bloor (Dunkirk).

Forgalmazó: Freeman Film
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Freeman Film; illetve a gyártó(k): Mainline Pictures Inc., Millennium Films, Campbell Grobman Films, Lionsgate Films; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (2)


Képek (10)

Moziműsor