Plakát
2017. október 5.

Borg/McEnroe

(12) Borg McEnroe / Borg vs. McEnroe 2017 107 perc
Rendező:
  • Janus Metz
  • Janus Metz Pedersen
Főszereplők:
  • Sverrir Gudnason
  • Shia LaBeouf
  • Tuva Novotny
  • Stellan Skarsgård
  • David Bamber

Wimbledon, 1980. Évtizedek óta a legcsapadékosabb nyár. Mindenki várja, hogy a világ első számú teniszezője, Björn Borg megszerezze az ötödik wimbledoni bajnoki címét. De csak kevesen tudnak a színfalak mögött zajló drámáról: a mindössze 24 éves Borg az összeomlás határán áll: fásult, kimerült, kételyek gyötrik. Eközben kihívójának, a húszéves John McEnroe-nak feltett szándéka, hogy letaszítja a trónról az eddigi bajnokot...

A Borg/McEnroe izgalmas történet a siker áráról. Arról, hogyan válik a világ két legjobb teniszjátékosa saját karrierje foglyává már a húszas évei elején. Történet két sportolóról, akiket az elüzletiesedett teniszipar egymással hadakozó képregényfigurákká próbált silányítani: a Jégember a Szuperkölyök ellen. Történet két vetélytársról, akik az 1980-as wimbledoni bajnokság során arra kénytelenek ráébredni, hogy saját magukon kívül csupán egyetlen ember érti, min mennek keresztül: a legádázabb ellenfelük.

Borg szerepében a díjnyertes svéd színészt, Sverrir Gudnasont (A Kör) láthatjuk, riválisát, John McEnroe-t az amerikai Shia LaBeouf (Transformers: A bukottak bosszúja, A nimfomániás – 1–2. rész) alakítja. Borg legendás edzőjét, Lennart Bergelint a nemzetközi hírű svéd Stellan Skarsgård (Thor, A tetovált lány, Dogville – A menedék) formálja meg, aki közel tíz év után vállalt nagyobb szerepet svéd filmben.A Borg vs. McEnroe rendezője a több nemzetközi díjat is elnyerő dán Janus Metz (A törvény nevében-sorozat, Armadillo), a forgatókönyvet pedig Ronnie Sandahl írta, akit a több nemzetközi díjjal is elismert svéd film, A gyengébb fél (Underdog) író-rendezőjeként ismerhetünk.

Forgalmazó: A Company Hungary Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: A Company Hungary Kft.; illetve a gyártó(k): Danish Film Institute, Nordisk Film, Finnish Film Foundation, SVT, Film i Väst, Swedish Film Institute, Yellow Film & TV, Neon, SF Studios Production AB; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (7)

Moziműsor