Plakát
2017. június 29.

Kisvárosi gyilkosok

(16) Dræberne fra Nibe / Small Town Killers 2017 90 perc
Rendező:
  • Ole Bornedal
  • Joachim Holbek
Főszereplők:
  • Nicolas Bro
  • Lene Maria Christensen
  • Mia Lyhne
  • Ulrich Thomsen
  • Marcin Dorocinski

A két középkorú férfi, Ib és Edward belefáradtak kiüresedett házasságaikba, és egy jobb életről álmodoznak az évek során összeszedett pénzükből. Egy nap hatalmasat veszekednek feleségeikkel, amelynek eredményeképp jól lerészegedve felbérelnek egy orosz bérgyilkost, hogy tegye el a nemkívánatos asszonyokat láb alól. Ám nagyon alábecsülik nejeiket, amelynek következtében az események olyan abszurd irányba bonyolódnak, hogy végül még ők kerülnek a bérgyilkos halállistájának az élére.

A Kisvárosi gyilkosok a méltán világhírű dán fekete komédiák legjobb hagyományait követi. Dán kultrendezője, Ole Bornedal korábban olyan, nemzetközileg elismert filmeket készített, mint az Éjjeliőr a hullaházban, a Dina vagyok, a Csak egy szerelmesfilm és a Szabadíts meg a gonosztól. Bornedal-t még Hollywoodba is meghívták filmet rendezni (Démoni doboz). A Kisvárosi gyilkosok főszereplője Dánia egyik legjegyzettebb színésze, a világhírű Ulrich Thomsen (A kommuna, A nagy füzet, Ópium: Egy elmebeteg nő naplója, Ádám almái, Születésnap), aki itthon Szász János filmjeiből éppúgy ismerős lehet, mint nemzetközi sikerfilmekből és tévésorozatokból. A filmben szerepel a szintén nemzetközileg ismert Nicolas Bro (Ádám almái, A nimfomániás, Hadak útján, Férfiak és csirkék), és Søren Malling (Emberrablás, Egy veszedelmes viszony, Egy háború, Férfiak és csirkék) is.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): Miso Film; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Képek (6)

Moziműsor