Plakát
2017. január 26.

Életem Cukkiniként

(12) Ma vie de Courgette / My Life as a Zucchini 2016 70 perc
Rendező:
  • Claude Barras
Főszereplők:
  • Paulin Jaccoud
  • Sixtine Murat
  • Gaspard Schlatter
  • Michel Vuillermoz
  • Estelle Hennard

Cukkini nem más, mint egy átlagos kilencéves kisfiú, egy kissé különös becenévvel. Élete akkor vesz váratlan fordulatot, amikor édesanyja hirtelen meghal, ő pedig gyerekotthonba kerül. Egyetlen támasza új barátja, a rendőrtiszt Raymond, aki elkíséri új „otthonába” is. A barátságtalan környezet és a sok kis árva között a fiú először nehezen találja meg a helyét, azonban Raymond és újdonsült barátai segítségével újra képes lesz megbízni másokban, és egy új lakó, egy kislány érkezésével a szerelem is rátalál. Ám az igazi boldogság akkor éri, amikor Cukkini új családot kap…

Az Életem Cukkiniként világpremierje a világ legrangosabb filmes seregszemléjén, a cannes-i filmfesztiválon a Rendezők kéthete programjában volt, majd onnan már megállíthatatlan volt a siker felé vezető út. A világ legrangosabb animációs seregszemléjén, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon a legjobb egészestés animációjának járó Kristály-díjat, valamint a közönségdíjat nyerte el, továbbá jelölték az Európai Parlament LUX-díjára. Az 'A' kategóriás San Sebastiani Nemzetközi Filmfesztiválon ismét közönségdíjjal jutalmazták a legjobb európai film kategóriában, továbbá a Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon és a Zürichi Filmfesztiválon is kapott egy-egy díjat. Az Életem Cukkiniként Svájc hivatalos nevezettje az idegen nyelvű film Oscar-díj kategóriában.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Az oldalon közölt képek és videók forrása és tulajdonosa a forgalmazó: Vertigo Média Kft.; illetve a gyártó(k): Rita Productions, KNM, Blue Spirit Animation; az anyagok sajtóban való megjelenítéséhez a gyártó a forgalmazó közvetítésével adott engedélyt a Mozipremierek számára.

Előzetesek (1)


Képek (6)

Moziműsor